Multifunctionele ruimte bibliotheek

De opdracht was van de bestaande royale vergaderruimte een vernieuwde multifunctionele ruimte te maken; een vergaderruimte voor de bibliotheek zelf maar ook met de mogelijkheid om de ruimte aan externen te verhuren en bij leegstand de mogelijkheid om als flexplek gebruikt te worden door de bezoekers van de bibliotheek.

Het bestaande systeemplafond, de kurkvloer en de kleur van de raamkozijnen mochten niet gewijzigd worden. Ook diende de opbergkast in het nieuwe plan terug te komen. Het voorstel was om verrijdbare tafels toe te passen die in één handomdraai opgeklapt kunnen worden. Onder de raampartijen was de wens om flexplekken te creëren en, niet onbelangrijk, er diende een plek voor de koffiemachine gerealiseerd te worden. Het geheel moest een moderne uitstraling krijgen en tegen een stootje kunnen.

ONTWERP

Om de ruimte van deze tijd te maken heb ik gekozen voor de trendkleur 2019 Quiet Clearing en kleurrijk Panthera behang. De ranke, verrijdbare en opklapbare tafels zijn voorzien van een onderhoudsvriendelijk Fenix blad in de kleur zwart. Ook het werkblad voor de flexplekken en de kast waarop de koffiemachine staat zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. De stoelen zijn in leer uitgevoerd en gemakkelijk schoon te houden.

RESULTAAT

Er is een warme, gezellige multifunctionele ruimte ontstaan. Met gemak kunnen er diverse vergader/presentatie opstellingen gerealiseerd worden, is de ruimte snel leeg te maken als dat noodzakelijk is en zijn alle meubels gemakkelijk te onderhouden.

Judith en Lizet, hartelijk dank voor jullie vertrouwen in mij.

Gerelateerde projecten