Amstelland Bibliotheek Stadshart

Multifunctionele ruimte 


De opdracht was van de bestaande royale vergaderruimte een vernieuwde multifunctionele ruimte te maken; een vergaderruimte voor de bibliotheek zelf maar ook met de mogelijkheid om de ruimte aan externen te verhuren en bij leegstand de mogelijkheid om als flexplek gebruikt te worden door de bezoekers van de bibliotheek.

Het bestaande systeemplafond, de kurkvloer en de kleur van de raamkozijnen mochten niet gewijzigd worden. Ook diende de opbergkast in het nieuwe plan terug te komen. Het voorstel was om verrijdbare tafels toe te passen die in één handomdraai opgeklapt kunnen worden. Onder de raampartijen was de wens om flexplekken te creëren en, niet onbelangrijk, er diende een plek voor de koffiemachine gerealiseerd te worden. Het geheel moest een moderne uitstraling krijgen en tegen een stootje kunnen.

Er is een warme, gezellige multifunctionele ruimte ontstaan. Met gemak kunnen er diverse vergader/presentatie opstellingen gerealiseerd worden, is de ruimte snel leeg te maken als dat noodzakelijk is en zijn alle meubels gemakkelijk te onderhouden.

Judith en Lizet, hartelijk dank voor jullie vertrouwen in mij.

Meest recente projecten